Floden – min og Steen Møller Rasmussens nye bog om Springsteen & The River udsendes forud for koncerten i Parken 22. juni

Categories Blog

12247920_10153614815710250_4120904276278149388_o-700x1037Bruce Springsteen giver koncert i Danmark den 22. juni. I den anledning udgiver forlaget Plagiat Floden – en ny og anderledes bog om The Boss og The River (1980). Det er den første danske bog, der sætter ord på Springsteen-tilstanden.

“en mundharpe toner frem, suger sig ind i knoglerne, melankolsk, insisterende, en akustisk guitar følger op, stemmen fra dalen sætter ind, slår det fælles an, det levede, det levende, de hårde kår, skæbnekarrusellen, manden og kvinden på flodens bred med dalen som skjul”

Bogen indeholder et stærkt personligt essay af forfatteren Neal Ashley Conrad Thing. Teksten slanger sig bevidsthedsstrømmende af sted på de støvede, eksistentielle landeveje.

På billedsiden indeholder bogen filmkunstneren og fotografen Steen Møller Rasmussens sort/hvide fotografier af en forrygende og sprudlende Springsteen i ledtog med The E Street Band under deres besøg dels i Brøndby Hallen i 1981, dels på Roskilde Festivalen i 2012. Bogens anden del rummer en fotografisk fortælling med rustikke fotografier fra Steen Møller Rasmussens rejser i det autentiske ‘Springsteen-land’.

Når man har suget den fascinerende tekst til sig og dyrket de energifyldte billeder af Springsteen & The E Street Band, kan man passende sætte Springsteen på lydanlægget, mens man bladrer i bogen, studerer de rå medrivende fotografier og lever sig ind i musikerens frodige univers.

Udgivelsen er økonomisk støttet af Dansk Forfatterforenings Autorkontoen.

Neal Ashley Conrad Thing (født 1963) er en dansk forfatter, forsker og iværksætter. Han er ph.d. i litteraturvidenskab og mag.art. i nordisk litteratur. Neal er blandt andet forfatter til Skønheden er en gåde. Søren Ulrik Thomsens forfatterskab, Proust i Danmark og afhandlingen I dialog med Proust, der aktualiserer den franske forfatter Marcel Prousts betydning for Danmark og leverer et nyt kapitel til dansk litteratur- og åndshistorie.

Steen Møller Rasmussen (født 1953) er en dansk fotograf og filminstruktør. Steen er medlem af kunstnerforeningen Decembristerne. Han har illustreret talrige bøger og bl.a. udgivet ’Beat i Brøndby’, ‘Tjener for en bydreng – Richard Winther og mig’ samt Richard Winther og Frederiksberg. En ølkassebordbog.

Floden. Pris kr. 200,00 inkl. moms. Forlaget Plagiat, Drosselvej 71, 2000 Frederiksberg, tlf: 23678373

Mail: plagi@get2net.dk

Jeg er formidler, forfatter, forsker og foredragsholder. Desuden skrivelærer, redaktør og koordinator. Jeg har en ph.d. i litteraturvidenskab fra 2015, og blev magister i nordisk litteratur i 1994 på afhandlingen Proust i Danmark. En læsning af På sporet af den tabte tid og værkets danske receptionshistorie. Udsendt i bogform i 2013 med titlen Proust i Danmark. Hundrede år med Proust. 1913-2013 (2013). Stifter af CONRADS SKRIVESKOLE. Medredaktør af nyoversættelsen af Prousts roman À la recherche du temps perdu/ På sporet af den tabte tid, Multivers 2002-2014. Andre udgivelser: Nordens fyrste. Fire essays og seksten samtaler om Gunnar Ekelöfs værk og betydning, Ekelöfs blik. Film/dvd/booklet (s.m. Claus Bohm), Skønheden er en gåde. Søren Ulrik Thomsens forfatterskab (2002) m.fl.