MARCELPROUSTNYT – nye platforme, ny hjemmeside undervejs, nye kurser og foredrag forude

Categories Blog

67312224a465ee32c861b9220fb7268c“Proust er alt for mig”, siger forfatteren Tomas Espedal, der er på sporet af en blank cykelklokke…

MARCEL PROUSTs roman På sporet af den tabte tid er så righoldig, at det gælder om at få læst værket, mens tid er. Det kan næppe være gået mange forbi, at jeg sætter værket i spil på daglig såvel som ugentlig basis via forskellige kanaler og platforme. Mine aktiviteter på Proustfronten griber om sig som en afgørende del af mit nye brand. Jeg har længe afholdt Proustkurser, der nu udvikles til også i retning af korte kurser appel til det arbejdende folk. Til foråret lancerer jeg kurset “I Prousts verden” for nybegyndere i det københavnske Folkeuniversitets regi. Jeg præsenterer Proust hver søndag i Croque Monsieur (vi er stadig i første bind) kl. 9.05 sammen med Master Fatman. Søg på Radio24/7s hjemmeside under Croque Monsieur og du vil finde henvisninger til alle de steder, der er læst op og den tilsvarende udsendelse, der er lige til at podcaste. Jeg skriver essays om Proust og På sporet af den tabte tid til hvert nummer at La France. Jeg holder foredrag om Proust – nært forestående gælder det Det danske Proust-selskab i december. Jeg er ved at lægge sidste hånd på redigeringen af mit værk Proust i Danmark i 2. udgave, der nu også rummer min afhandling (litteraturhistorisk forskning) I dialog med Proust. Det har længe ikke været muligt at købe Proust i Danmark, det bliver det nu. Oven i alt dette går jeg igang med at skrive en rigtig ‘ProustReader’, der forhåbentlig bliver en kioskbasker, der kan blive enhver til del, så mange hurtigt kan sætte sig ind i forfatterens og hans værks uomgængelige fortræffeligheder – og blive skudt igang med at se, sanse og tænke anderledes. Endelig begynder jeg i dag på en spritny iværksætteruddannelse, der forløber over 3 måneder, hvor jeg udvikler mit firma PROUSTINMIND – min Proustplatform. Firmaet udvikler indsigter og tools til at navigere anderledes i hverdagen såvel som i erhvervslivet. Målet med kurset bliver at stå på egne ben og kunne bedrive en helt ny form for PROUSTPRAKSIS. At nå ud til offentligt ansatte og holder kurser for erhversledere er på sigt en af mine målsætninger.

 

Det bliver der kastet nærmere lys over senere.

Jeg er formidler, forfatter, forsker og foredragsholder. Desuden skrivelærer, redaktør og koordinator. Jeg har en ph.d. i litteraturvidenskab fra 2015, og blev magister i nordisk litteratur i 1994 på afhandlingen Proust i Danmark. En læsning af På sporet af den tabte tid og værkets danske receptionshistorie. Udsendt i bogform i 2013 med titlen Proust i Danmark. Hundrede år med Proust. 1913-2013 (2013). Stifter af CONRADS SKRIVESKOLE. Medredaktør af nyoversættelsen af Prousts roman À la recherche du temps perdu/ På sporet af den tabte tid, Multivers 2002-2014. Andre udgivelser: Nordens fyrste. Fire essays og seksten samtaler om Gunnar Ekelöfs værk og betydning, Ekelöfs blik. Film/dvd/booklet (s.m. Claus Bohm), Skønheden er en gåde. Søren Ulrik Thomsens forfatterskab (2002) m.fl.