Souvenir fra et af mine mange foredrag om Bruce i 2018
Foredrag afholdt på Springsteens fødselsdag på Kulturværftet i Helsingør

FOREDRAG om Bruce Springsteen    

SULTNE HJERTER OG TØRT LYS – sangfortællinger

Foredraget byder på sanghistorier/-fortællinger om ensomhed, begær og isolation. Sammen lytter vi til udvalgte Springsteensange, som jeg fortæller udfra. Jeg byder på konkrete fortællinger om de typer og skæbner, man møder på pladerne fra Greetings from Ashbury Park, New Jersey (1972) over The River (1980) til Wrecking Ball (2012). Kurset åbner alles blik på Amerika som et stortslået land fuld af modsætninger, som vi alle er rundet af i DK.

MØD MID I NAT I FRIHEDENS HAL 

– på opdagelsesrejse i Springsteens sange

På opdagelsesrejse i Springsteens livsnære, filmiske skildringer af menneskets kamp for værdighed og selvrespekt. Foredragsrækken bidrager med indsigt i hvordan man kan gøre brug af Springsteens sange i sit eget liv – i praksis. The Boss er en af den moderne musikhistories vigtigste rockterapeuter. En koncert med chefen er en helhedsskabende oplevelse, der giver mod på at sit eget liv i hænderne.

 

 

BORN TO RUN  – Alt om Bruce

 

It ain’t no sin to be glad

you’re alive 

Foredrag om Bruce Springsteens nyudsendte selvbiografi Born To Run – med musikeksempler og videoklip, der indfører alle i rockkunstnerens yderst sammensatte univers.

Det er historien om stjernedrømme, der blev forløst, og depressioner, som ingen nok så omfattende formue kan kurere.

 

 

 

 

FLODEN – af Neal Ashley Conrad Thing 

– Hyldest til The River (1980)

Foredrag om Springsteens The River med oplæsning fra min egen hyldest til den samme plade – med fotografier af Steen Møller Rasmussen. Der sætter jeg nye ord på selve ”springsteentilstanden”.

ROCKENS LØFTE  – Foredragsrække om rockhumanismens modstandskraft

Forløbet giver konkret indblik i det frigørende og frisættende potentiale i Springsteens rocksange og ballader.