Proust og litteraturens filosofi

Categories Blog

Jeg holder foredrag om Proust i Filosofisk Forum, Købmagergade 44, K over gården,

i teologicaféen, onsdag den 2. april kl. 19.30:

Proust og litteraturens filosofi

Hvad betyder det og hvad indebærer det, at man gør brug af det litterære udtryk som et optisk instrument, man læser sig selv med? Som Marcel Proust tilstræbte i og med sin roman På sporet af den tabte tid.

Det giver foredraget flere svar på. Og blotlægger flere af de filosofiske potentialer, der ligger indfoldet i På sporet af den tabte tid.

Seneste udgivelse:  Proust i Danmark : hundrede år med Proust : 1913-2013. Multivers.

Jeg er formidler, forfatter, forsker og foredragsholder. Desuden skrivelærer, redaktør og koordinator. Jeg har en ph.d. i litteraturvidenskab fra 2015, og blev magister i nordisk litteratur i 1994 på afhandlingen Proust i Danmark. En læsning af På sporet af den tabte tid og værkets danske receptionshistorie. Udsendt i bogform i 2013 med titlen Proust i Danmark. Hundrede år med Proust. 1913-2013 (2013). Stifter af CONRADS SKRIVESKOLE. Medredaktør af nyoversættelsen af Prousts roman À la recherche du temps perdu/ På sporet af den tabte tid, Multivers 2002-2014. Andre udgivelser: Nordens fyrste. Fire essays og seksten samtaler om Gunnar Ekelöfs værk og betydning, Ekelöfs blik. Film/dvd/booklet (s.m. Claus Bohm), Skønheden er en gåde. Søren Ulrik Thomsens forfatterskab (2002) m.fl.