THE SPRINGSTEEN SHOW

Koncertforedrag

 

Kom med under huden på tidens største rockkunstner og sangskriver Bruce Springsteen. Du får en levende rockantologi med highlights og foredrag med musik og sang til. Hele herligheden leveres af kulturentreprenør, Proustekspert, forfatter og Bruce-entusiast, Neal Ashley Conrad Thing, og musiker, USA-historiker, politiker og forfatter, Bruno Skibbild Christensen.

 

Vi åbner Springsteens værk op indefra med ord og koncertklip, udsagn fra manden selv, og samtaler på kryds og tværs om de springsteenske temaer og hans priviligerede adgang til vores sjæl, siger Neal Ashley Conrad Thing. Vi deler passionen for Springsteen og hans værk og det mærke han har sat i os fra hver sin retning: Min indgang er musikken og sangudtrykket, Neal tænder på Bruces tekster, og kan lyse dem – og os – op indefra – gennem dem.

 

Det handler om arbejderkultur, at stå ved afmagten, tage hvad der skal til for at blive til den man er. Springsteen er en arbejdende værkfører i en fabrikshal, hvor hver en detaljer tjekkes, så den dur og får hele rockmaskineriet til at køre.

 

I selvbiografien Born To Run skriver Bruce om rock som modstandskamp, som frelse, udvej og way of being. Om depressioner og afsavn, svigt og de vildeste sværdslag med dæmoner.

Hele sit liv har Bruce brugt musikken til at holde djævelen, som bor og river i ham, på afstand.

 

Jeg behøvede ikke udefrakommende stimulanser til at hjælpe mig med at give slip på eller at finde noget som helst. Musikken kunne gøre mig nøjagtigt ligeså høj som jeg havde brug for, konstaterer Springsteen. Det er dét, musikken også kan i livskriserne, understreger Bruno.

”Hvis man vækker mig midt om natten, rejser jeg mig op i sengen og søvnsynger: ”Two faces have I/ One that laughs one that cries/ One says hello one says goodbye/ One does things I don’t understand/ Makes me feel like half a man”, signer Neal Ashley Conrad Thing.

The Springsteen Show sætter ny værdi i bredformat og bringer humanismen tilbage på dagsorden.

Venlig hilsen

Neal Ashley Conrad Thing og Bruno Skibbild Christensen